Hvordan Træner Man Sig Op Til At Løbe 10 Km?

13. January 2022 • Løb
Billede: Pixabay, kinkate

Du har fået den fremragende ide, at melde dig til et motionsløb hvor dit mål er at løbe 10 km., men du har aldrig i dit liv løbet så langt. Dette er et fint mål, hvis man gerne vil blive bedre til at løbe længere, men man skal regne med at det godt kan taget nogle uger at træne op til sådan en distance, hvis man ikke er vant til at løbe så langt. For nogle er 10 km. piece of cake og for andre kan 10 km. føles som et maraton. 

Hvis man slet ikke er vant til at løbe, råder man til at starte ud med en kilometer ad gangen, for at skåne knæ og ankler. De skal jo lige vænnes til at løbe, ellers kan der hurtigt opstå skader. Derudover kan man lave det der hedder "løbe-gå-træning" hvor man starter med at gå i 3 minutter og derefter løber i 2 minutter og sådan fortsætter man på første træning. Til næste træning øger man intervallet lidt så man går i 2 minutter og løber i 5 minutter. Har man meget nemt ved denne metode, skal man måske hoppe begynderfasen over og løbe 1 kilometer ad gangen og se hvordan det går. Så længe man øger distancen for hver træning, skal man nok blive bedre til at løbe længere. 

God løbetræning! 

Her skal vi huske at takke: Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finansieret tilstedeblivelsen af dette blogindlæg. Hos Perlen Odense finder man specielt gerne Marguerit øreringe. Uden støtten fra Perlen Odense kunne dette blogindlæg ikke lade sig gøre.

Hvor hurtigt kan et gennemsnitligt menneske løbe?

23. February 2022 • Løb
Billede: Pexels.com
Læs Resten

Hvad skal man løbe i om vinteren?

21. May 2021 • Løb
Billede: Pixabay, Ben_Kerckx
Læs Resten

Hvor mange gange skal man løbe om ugen for at tabe sig?

21. April 2021 • Løb
Billede: Pixabay, RoonZ-nl
Læs Resten

Hvor langt skal man løbe for at forbrænde en Cola?

05. March 2021 • Løb
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan bliver man bedre til at løbe?

19. February 2021 • Løb
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvor langt kan man løbe på 15 min?

03. December 2020 • Løb
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvornår må hunde løbe frit på stranden?

30. November 2020 • Løb
Billede: Pexels
Læs Resten