Hvor Hurtigt Kan En Kanin Løbe?

20. November 2020 • Løb
Billede: Pixabay, SimonaR

Hastighed

De søde kaniner, som mange af os nok har haft som kæledyr eller stadigvæk har, kan faktisk løbe stærkere end man lige regner med. De kan løbe helt op til 29 km/t! Denne hastighed kan de opnå i situationer, hvor de skal flygte fra forskellige rovdyr eller fjender. Det specielle ved deres "flugtmetode" er, at de løber i et zigzag-mønster, så det er vanskeligere for rovdyrene at fange kaninen. 

Hop

Det er ikke kun i løbekategorien, at kaninerne imponerer. Også når det kommer til at hoppe, overrasker de endda også mig. På grund af deres kraftige ben, kan de faktisk hoppe op til 1 meter i luften og 3 meter langt. Utroligt, at sådan et lille dyr kan hoppe så langt. Det synes jeg virkelig er interessant. 

Der er selvfølgelig også sat en rekord i kaninhop. Det højeste, der nogensinde er blevet registreret, er 99,5 cm i 1997, og det er faktisk en kanin fra Danmark, der har denne rekord. "Mimrelunds Tøsen" hedder kaninen. Den kommer fra Herning og er ejet af Tina. 

Største og ældste

Der findes mange forskellige arter indenfor kaniner, både store og små. Den største art hedder " Belgisk Kæmpe", den mindste art hedder " Hermelinkanin". For at få en føling på hvor stor forskel der er på de to arter, så vejer en "Belgisk Kæmpe" gerne over de 24 kg, hvor en "Hermelinkanin" vejer lige omkring et kilo. 

Den sidste information omkring kaniner er deres alder. En almindelig kanin bliver i gennemsnit mellem 5-9 år gammel, men her er der selvfølgelig også sat en rekord, som er 18 år! Imponerende!

Jeg håber ovenstående har været informationsgivende og har givet dig svar på det, du ledte efter.

Artiklen er bragt og udgivet i samarbejde med Perlen Odense. Hos Perlen Odense kan du købe blandt et stort og flot udvalg af Christina Watches produkter. Tak til Perlen Odense det betyder meget for os.

Hvor hurtigt kan et gennemsnitligt menneske løbe?

23. February 2022 • Løb
Billede: Pexels.com
Læs Resten

Hvordan træner man sig op til at løbe 10 km?

13. January 2022 • Løb
Billede: Pixabay, kinkate
Læs Resten

Hvad skal man løbe i om vinteren?

21. May 2021 • Løb
Billede: Pixabay, Ben_Kerckx
Læs Resten

Hvor mange gange skal man løbe om ugen for at tabe sig?

21. April 2021 • Løb
Billede: Pixabay, RoonZ-nl
Læs Resten

Hvor langt skal man løbe for at forbrænde en Cola?

05. March 2021 • Løb
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan bliver man bedre til at løbe?

19. February 2021 • Løb
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvor langt kan man løbe på 15 min?

03. December 2020 • Løb
Billede: Pixabay
Læs Resten