Hvor Langt Kan En Slædehund Løbe?

26. November 2020 • Løb
Billede: Pexels

En slædehund er et meget imponerende dyr, der kan trodse både vind, vejr og ekstrem kulde. Meget få dyr formår at løbe så længe og hurtigt i de vejrforhold, som en hund bliver udsat for. Slædehunden har været inuitters trofast følgesvend i tusindvis af år, hvor den har gjort det muligt at rejse over store afstande, hvilket den stadig gør den dag i dag nogle steder i Grøndland.

Hvor langt kan en slædehund løbe? Ny forskning har vist, at slædehunde er i stand til at løbe helt op til 14 timer i streg. Dette betyder, at en hund kan løbe flere hundrede kilometer om dagen. Slædehunde har et helt specielt stofskifte, der gør dem i stand til at løbe så mange timer i streg uden at det går udover deres muskelmasse.

Slædehunde er generelt et meget imponerende dyr. Ulig stort set alle andre af de moderne hunderacer, så er hundeslæden rent genetisk stadig meget lig den “oprindelige” hundeslæde.

Deres genmateriale er stadig meget tæt på ulvens, hvilket blandt andet skyldes, at der ofte er vilde polarulve, der har sneget sig ind og parret sig med tæverne. Dette har i høj grad været med til at bevare den formidable genetik, der gør den til en sand maskine.

Du skal vide at: dette tekstindlæg er udviklet for Moodings. Hos Moodings kan du bestille blandt et stort og flot udvalg af Georg Jensen lysestage produkter. Derfor er dette tekstindlæg ikke upartisk.

Hvad skal man løbe i om vinteren?

21. May 2021 • Løb
Billede: Pixabay, Ben_Kerckx
Læs Resten

Hvor mange gange skal man løbe om ugen for at tabe sig?

21. April 2021 • Løb
Billede: Pixabay, RoonZ-nl
Læs Resten

Hvor langt skal man løbe for at forbrænde en Cola?

05. March 2021 • Løb
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan bliver man bedre til at løbe?

19. February 2021 • Løb
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvor langt kan man løbe på 15 min?

03. December 2020 • Løb
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvornår må hunde løbe frit på stranden?

30. November 2020 • Løb
Billede: Pexels
Læs Resten

Hvordan begynder jeg at løbe?

23. November 2020 • Løb
Billede: Pixbay
Læs Resten