Hvordan Begynder Jeg At Løbe?

23. November 2020 • Løb
Billede: Pixbay

Hvordan begynder jeg at løbe? Det gør du ved, at du sætter det ene ben foran det andet, hvorefter du hurtigt gentager denne bevægelse med det andet ben.

Du begynder at løbe ved at starte stille op, så du ikke risikerer skader og problemer. Selvom de fleste mennesker kan løbe, så kræver det alligevel tilpasning og tilvænning af kroppen, når du begynder at løbe distanceløb.

Sådan begynder du at løbe

Hvordan du begynder at løbe, hænger meget sammen med, hvilken fysisk form du er i. Står du toptrænet og i god form, kan du sagtens begynde at løbe distancer på 3-5 km. 

Står du derimod i noget, der mere minder om kageform end sixpack, så er det en rigtig god ide at begynde stille, så du ikke får skader på grund af en for voldsom opstart.

Intervalløb og styrketræning er her de bedste steder at begynde, når du vil begynde at løbe. Kroppen skal først vænne sig til den belastning, som det er at løbe. 

Din kondi bliver nemlig hurtigere løbeklar end dine muskler, især hvis du har for meget vægt. Begynd derfor med intervalløb, hvor du løber korte strækninger, som deles op af pauser med gåture ind imellem.

Samtidig skal du begynde at styrketræne dine ben, så muskulaturen bliver bedre og bedre kan klare de belastninger, som løb udsætter dem for. Husk, det tager tid at begynde at løbe, især hvis du er i dårlig form.

Tak til avXperten, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af el løbehjul. Tusind tak for støtten, siger vi.

Hvor hurtigt kan et gennemsnitligt menneske løbe?

23. February 2022 • Løb
Billede: Pexels.com
Læs Resten

Hvordan træner man sig op til at løbe 10 km?

13. January 2022 • Løb
Billede: Pixabay, kinkate
Læs Resten

Hvad skal man løbe i om vinteren?

21. May 2021 • Løb
Billede: Pixabay, Ben_Kerckx
Læs Resten

Hvor mange gange skal man løbe om ugen for at tabe sig?

21. April 2021 • Løb
Billede: Pixabay, RoonZ-nl
Læs Resten

Hvor langt skal man løbe for at forbrænde en Cola?

05. March 2021 • Løb
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvordan bliver man bedre til at løbe?

19. February 2021 • Løb
Billede: Pixabay
Læs Resten

Hvor langt kan man løbe på 15 min?

03. December 2020 • Løb
Billede: Pixabay
Læs Resten